Åndalsnes og Isfjorden Skolekorps
 • Om oss    • Medlemmer    • Aktiviteter    • Åndalsnes Korpsfestival 2017    • Kontakt oss      • Hjem  

 

 

   Om oss
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 222 659

 

 



Vår historie

Åndalsnes guttemusikk sin historie

Den 10.10.1951 fikk ildsjelen Finn Eide, sammen med Arne B. Ramstad, Aksel Rasmussen, sitt ønske oppfylt. Etter mange møter, diskusjoner og stor entusiasme blant foreldre og gutter ble Åndalsnes Guttemusikk stiftet.

Allerede fra starten av, var det stor oppslutning fra gutter. som soknet til Åndalsnes, som ville være med. Jentene kom først med i slutten av 50 tallet. Etablerte musikere fra Åndalsnes Musikkforening, hadde opplæring på instrumenter, sang og musikklærere ved skolen holdt note kurs, og ei entusiastisk foreldregruppe, sørget for innsamling av midler til uniformer, fane og etter hvert nye instrumenter. Den første opptreden for korpset under Arne B. Ramstad var 1. mai 1952.

Det fortelles at under første oppslag, var det ingen som turde å begynne å spille. Men etter to nye forsøk, ble det haltende unisont. ”Guttene kommer” var korpsets første glansnummer av gatemarsj. Korpset telte da 48 musikere. Brune bukser med gule striper, grønne silkeskjorter, gule sløyfer og brune båt luer med gul rand, var korpsets uniform i mange år.

I 1954 var korpset så godt etablert og spilte så bra, at de reise på vennskapstur til Sala i Sverige. Etter protokoller, avisoppslag, og ikke minst fra musikernes egen beretninger, så var dette en meget vellykket tur. Musikalsk som sosialt.

Ved landsmusikkstevnet i Skien i 1956, var vi representert med 54 musikere. Der gjorde vi oss bemerket med flott marsjering, og at vi fikk spille i Brekkeparken under profan konserten etter innmarsj, som det eneste korpset fra vår krets. Nummeret vi spilte heter ”Spring Flower.”

Fra 1959, kom jentene for fullt med i korpset, og de ble gode med spillere. Korpset hadde en markert nedgang i antall medlemmer på begynnelsen av 1960. De eldste som hadde vært med i mange år, reiste for høyere skole utdanning, til arbeid andre steder i landet, eller ut til sjøs. For å få korpset til å vedvare, ble det i 1965 bestemt, at korpset skulle hete Åndalsnes Skolemusikk. Opplæringen skulle være en del av undervisningen i sang og musikk etter skoleplanen, mens driften fremdeles skulle være på frivillighet arbeide. Foreldregruppa gjorde og fremdeles gjør, en fantastisk innsats for korpset.